Zorana Mihajlović i Entoni Godfri, Foto: Beta/Mileta Mirčetić

U parlamentu Šešeljevi poslanici su se obrušili na ministarku. Primitivno, vulgarno, odvratno, sve sa prilaženjem Mihajlovićki, unošenjem u lice, mahanjem gaćama… Naravno da je ovaj šou Šešelj dogovorio sa Vučićem, isto kao i kad je napao Nebojšu Stefanovića pre mesec-dva. Niko od poslanika SNS-a ne da nije ustao da brani svoju ministarku, nego niko ni reč osude za njeno linčovanje nije izgovorio. Svakome pismenom je bilo jasno da je Zorana na ledu, na ledu koji je pred pucanjem.

Prekjuče je uhapšen i Mihajlovićkin državni sekretar Miodrag Poledica, čime je obruč oko ministarke počeo da se steže. Ona je brže bolje dala izjavu da nema razloga da ne veruje u Poledicino poštenje, odnosno ponovila je isto što je Vučić izgovorio za nju!  

Tabloidi su nastavili da rade zadati im posao. I onda kao odgovor na sve to Mihajlovićka se pojavljuje u javnosti zajedno sa američkim ambasadorom kroz izveštaj sa održanog sastanka za koji realno nije bilo nikakvog konkretnog povoda. I laicima je jasno da je to bila poruka najmoćniuje sile sveta Aleksandru Vučiću da ne dira Zoranu Mihajlović, jer je ona „američki čovek“. 

Zorana Mihajlović i Vladimir Atanacković, Foto: Ataimages/Antonio Ahel.jpg
Zorana Mihajlović i Vladimir Atanacković, Foto: Ataimages/Antonio Ahel.jpg

O tome se inače već godinama priča u javnosti, čak je i u nekim svojim izjavama kada je gubio pribranost Vučić poručivao kako neće niko njemu nikoga nametati i mešati se spolja u njegove odluke. To je naravno bila predstava za članove SNS-a i ništa više, jer svi u stranci odavno znaju da Vučić ne podnosi Mihajlovićku, ali da ne sme da je dira zbog Amerikanaca.

Željko Mitrović FOTO: ATA Images/Antonio Ahel
Željko Mitrović FOTO: ATA Images/Antonio Ahel

Sama Zorana Mihajlović je članica East west Bridga u kome su razne zanimljive ličnosti, od Željka Mitrovića, preko Joce Kovačića do Jove Bakiće. Upravo je ona, u ime Vlade, stavila svoj potpis na skandalozan ugovor o izgradnji Beograda na vodi kojim je država Srbija oštećena za stotine miliona evra. Vučić je mudro izbegao da on bude potpisnik, tako što je dan pred potpisivanje na glavnom odboru SNS odglumio da mu je pozlilo.