Foto: RTRS

“Riječ je o značajnoj pomoći za našu opštinu”, rekla je Komlenovićeva Srni.

Ona je objasnila da opština nije imala u potpunosti obezbijeđena sredstva za proširenje Doma za starija lica, koje nije moguće raditi fazno.

“Tako da su nama od životne važnosti pomoć Vlade Srbije od 150.000 evra za ovaj projekat, kao i sanitetsko vozilo”, istakla je Komlenovićeva.

Prema njenim riječima, opština Kalinovik predložila je nabavku sanitetskog vozila potrebnog za prevoz pacijenata na dijalizu u Bolnicu “Srbija” u Istočnom Sarajevu i projekat proširenja Doma za starija lica.

“Projekti koje je odobravala Vlada Srbije bili su usmjereni na pitanja od opšteg interesa, poput domova za nezbrinutu djecu, škola, bolnica, domova za stare i slično. S obzirom na to da imamo adaptiran Dom zdravlja, a i škole su nam u kvalitetnom stanju, ovo je bio naš gorući projekat”, navela je Komlenovićeva.

Ona je dodala da su projekti koje će u Kalinoviku pomoći Vlada Srbije formalnopravno odobreni, odluke o tome donijete i objavljene, te da se u skorije vrijeme očekuje da će sredstva za proširenje Doma za starija lica biti operativna, a sanitetsko vozilo stavljeno na uslugu onima kojima je namijenjeno.