Foto: RTRS

Dodik je u obraćanju gostima rekao da se od Kine, koja je zemlja partner Sajma, može naučiti kako napraviti ekonomski uzlet.

– Srbija ima jak uzlet takođe i isto može služiti kao primjer. Sajam nije samo susret privreda, već i susret kultura – poručio je Dodik.

Otvaranju Sajma prisustvovali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović.

Mostar: Međunarodni sajam privrede - otvaranje (Foto: RTRS)
Mostar: Međunarodni sajam privrede – otvaranje (Foto: RTRS)

Sajam će trajati do subote, 13. aprila, do kada je predviđeno održavanje niza konferencija, prezentacija i poslovnih susreta privrednika.

Mostar: Međunarodni sajam privrede - otvaranje (Foto: RTRS)
Mostar: Međunarodni sajam privrede – otvaranje (Foto: RTRS)

Privredna društva iz Republike Srpske predstaviće se na zajedničkom štandu na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru.

Na zajedničkom štandu površine 100 metara kvadratnih predstaviće se osam privrednih društava, dok će više od 80 kompanija iz svih sektora privrede biti predstavljeno putem kataloga, saopšteno je iz Privredne komore Srpske.

U okviru manifestacije, Privredna komora će promovisati i međunarodne projekte podrške, Evropsku mrežu preduzetništva, projekat sertifikacije opština i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi, kao i projekat jačanje procesa intelektualne svojine i tehnološkog transfera u sektorima zelene mobilnosti.

Organizator nastupa privrednika iz Srpske je Privredna komora Republike Srpske, uz podršku Ministarstva privrede i preduzetništva i Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske.

I privrednici iz Srbije učestvovaće na Sajmu u Mostaru na nacionalnom štandu Srbije koji organizuju Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije.

Planirano je da danas na Sajmu privrede u Mostaru BH telekom i Hrvatske telekomunikacije eksperimentalno pustiti 4G signal.

Mostarski sajam privrede po broju izlagača i posjetilaca najznačajnija je sajamska manifestacija u BiH.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime