Veliki broj zvanica na otvaranju “Delta Planeta” (Foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Otvaranju je prisustvovao premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Umjesto klasičnog presijecanja crvene vrpce, Dodik i vlasnik kompanije Delta Holding Miroslav Mišković, početak rada su ozvaničili pritiskom na virtuelno dugme na video baneru.

Dodik je u obraćanju prisutnima rekao da je izgradnja ovog tržnog centra dokaz svima koji žele da investiraju da su Srpska i Banjaluke spremne da prihvate velike projekte.

Mišković je izrazio zadovoljstvo otvaranjem šoping mola u Banjaluci, zahvalivši zvaničnicima iz Srpske.

– Hvala vam što ste nam omogućili ovaj veličanstven dan. Danas sam više nego presrećan što ste omogućili Srpskoj i Banjaluci da mogu koristiti usluge centra. Ovdje će biti preko 100 brendova, ima se šta vidjeti. A, pored trgovine odnijeće i druge uspomene iz grada, kupovati, pomoći rast BDP-a. Nadam se da ćemo doći do cilja od 1.000 KM prosječne plate što će pomoći našim mladima da ne odlaze – istakao je Mišković.

Poručio je da se raduje novim projektima i najavio investicije u Zagrebu, Skoplju i u Sarajevu gdje je već kupljeno zemljište.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Premijer Srpske je istakao da se otvaranje ovog centra uklapa i u politiku Vlade o otvaranju novih radnih mjesta i povećanju plata.

Gradonačelnik Banjaluke rekao je da se Banjaluka gradi, te da je i izgradnja tržnog centra poput Delta planeta potrebna gradu u namjeri da bude regionalni centar.

– Ovo nije običan trgovinski centar, već jedan od najboljih. Hvala što ste doprinijeli našoj namjeri da grad postane lider u regionu. Ovo je jedno od najvećih radnih mjesta u gradu, sa 2.000 zaposlenih – rekao je Radojičić i dodao da se raduje novim projektima.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Delta planet, koji se nalazi na Banjalučkom polju, najveći je tržni centar u BiH, a beogradska kompanija, Delta ril estejt, uložila je u njegovu izgradnju 70 miliona evra.

Ovaj šoping mol doveo je poznate svjetske brendove u Banjaluku. Osim prodavnica, u centru je smješten i bioskop površine 1.500 metara kvadratnih, sa pet sala i najmodernijom opremom. Tu su i supermarket, restoran i hiljadu parking mjesta.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

U Banjaluci je zbog otvaranja tržnog centra privremeno obustavljen saobraćaj do 17.00 časova na dijelu Bulevara srpske vojske koji se ukršta na kružnom toku sa Ulicom olimpijskih pobjednika, do ukrštanja sa Ulicom Trive Amelice.