Slovenačka policija (foto: Hina)

“U ovom trenutku možemo reći da je na prijedlog policije Upravna jedinica LJubljana otkazala pravo boravka trojici državljana BiH sa stalnim prebivalištem u Sloveniji zbog ugrožavanja sigurnosti države, javne sigurnosti i javnog reda”, navdoi se u saopštenju MUP-a Slovenije.

Pozivajući se na nezvanične izvore, terlevizija POP objavila je da je riječ o trojici muškaraca koji su u kontaktu s džihadistom Bilalom Bosnićem, koji je vrbovao džihadističke borce za rat u Siriji, prenose mediji.

Dokumenti policije i obavještajne agencije SOVA, do kojih je došla televizija POP, pokazuju da će pomenuta trojka biti prognana iz države jer je ustanovljeno da aktivno podržavaju vjerski inspirisan nasilni ekstremizam i terorizam, te da podržavaju upotrebu nasilja za postizanje političkih, vjerskih i ideoloških ciljeva.

Sva trojica su se na odredbu navodno žalila, a za odlazak iz Slovenije nije im određen rok, jer se ne računa da će otići dobrovoljno nego će policija morati da ih deportuje, navode slovenački mediji.

Prema odredbi, u Sloveniju neće smjeti da se vrate pet godina.