Kako je saopšteno iz Predsjedništva Srbije, Vučić je Trumpu napisao da je predsjednik SAD-a “ljubaznim” pismom još jednom istakao spremnost SAD-a da pomognu u dijalogu Beograda i Prištine, kako bi se našlo rješenje za vjekovni problem Кosova.

“Vjerujte, poštovani predsjedniče, da nikom nije više stalo do rješenja do mojoj zemlji, jer je problem Кosova i Metohije teško breme, prije svega, za Srbiju i srpski narod. Posvećeni smo dijalogu i pristupamo mu hrabro i realno, razmišljajući o budućnosti svih nas na Zapadnom Balkanu. Ispunili smo i sve naše obaveze iz Briselskog sporazuma”, naveo je Vučić.

Međutim, ocijenio je Vučić, Srbija ne može da riješi taj težak problem sama, bez obzira na volju i vjeru, te podsjetio da je Srbija spremna za nastavak dijaloga čim se ukinu takse na proizvode iz Srbije.

“
Želim ovim pismom da još jednom istaknem i svoju čvrstu opredjeljenost da zajedničkim snagama obogaćujemo odnose naših dviju zemalja. Ponosan sam što se moja zemlja u dva svjetska rata borila na strani prava i pravde i što smo bili saveznici. Prošle godine smo obilježili vijek od kada se srpska zastava vijorila nad Bijelom kućom, u čast hrabrosti Srbije i žrtava koje je podnijela u Prvom svjetskom ratu”, dodao je predsjednik Srbije u pismu.

Vučić je uputio poziv Trumpu da posjeti Srbiju, kao prvi američki predsjednik poslije, “bezmalo, četrdeset godina”.

Uz srdačne pozdrave, primite, ekselencijo, najbolje želje za dalji napredak
 Vaše zemlje i blagostanje američkih građana, kao i izraze mog dubokog 
uvažavanja“, navodi se u pismu predsjednika Vučića upućenog predsjedniku Trumpu.