foto: ba.n1info.com

Јukićeva je na svom Fejsbuk profilu napisala “da je dobila informaciju o scenariju kako bi trebalo da izgleda rušenje VSTS”.

– Ovih dana ‘došla’ je do mene informacija o planu pojedinih ambasada da gospodin /Muriz/ Memić održi danas sastanak s glavnim tužiocem Gordanom Tadić, a nakon toga da održi proteste i da se kaže da je za sve kriv Visoki sudski i tužilački savjet BiH – navela je Јukićeva.

Ona dodaje da će nezavisni ekspert EU Rajnhard Pribe /Reinhard Priebe/ dostaviti izvještaj koji će biti loš po pravosuđe, te da će zajedno sa američkom Ambasadom tražiti od visokog predstavnika Valetina Incka da iskoristi bonska ovlašćenja prema VSTS-u da raspusti njegove članove, prenosi portal Kliks.

– Voljela bih da je ova informacija laž. Ali, da li znaju oni, koji su napravili ovakav plan /pod uslovom da je ovo istina/ da upravo ruše instituciju BiH, što predstavlja krivično djelo – ističe Јukićeva.

Dodala  je da pojedini predstavnici ambasada agresivno nastupaju u želji da se imenuju pojedini nosioci pravosuđa za glavne tužioce, čime su jasno manifestovali miješanje u rad VSTS i sigurno izašli iz mandata, zbog kojeg su i poslani u BiH.

– Јasno je, ko u svemu ovome, ima umiješane prste – ističe Јukićeva.

Јukićeva je navela da postoje veliki politički pritisci na rad VSTS-a, negirajući da ta institucija radi neprofesionalno.

– Raspadne li se VSTS, tvrdim da će se i ostale institucije na nivou BiH raspasti – je Јukićeva.