– Ovo je strašan pritisak na rad pravosuđa, jer Mektić predstavlja izvršnu vlast. U normalnoj zemlji on ne bi mogao ni pozivati na ovakve proteste. U ovom slučaju, Mektić doslovno protestuje protiv samoga sebe”, rekla je Јukićeva za “Večernji list – izdanje za BiH.

Ona je napomenula da Mektić ima nekoliko krivičnih prijava i da to pritisak čini većim.

– On zapravo šalje poruku da svako ko bude imao bilo kakvu prijavu može ubuduće organizovati proteste protiv pravosuđa. Posebno sporno je to da se na proteste pozivaju Muriz Memić i Davor Dragičević, koji su oštećena strana, da se priključe nekome ko je osumnjičen – istakla je Јukićeva.

Prema njenim riječima, riječ je o klasičnom pritisku na rad Tužilaštva i Suda BiH.

Rekla je da ne može da tvrdi “čiji je Mektić igrač”, ali da je više nego očigledno čiji je miljenik. “Čim mu je dopušteno da radi svo ono što je drugima zabranjeno, jasno je o čemu se radi”, ocijenila je ona.

Јukićeva je priznala da postoje velike greške i u radu VSTS-a, ali i u radu pravosuđa.

– To međutim, ne znači da je čitav sistem kontaminiran. Postoje sudije i tužioci koji časno i pošteno rade svoj posao – rekla je potpredsjednik VSTS-a.

Komentarišući video-zapis o navodnom podmićivanju predsjednika VSTS-a Milana Tegeltije, Јukićeva je navela da je to sastavni dio istog pritiska na pravosuđe.

Prema njenim riječima, nadležna tijela istražiće ovaj slučaj i njima treba prepustiti da rade svoj posao.

– Ali, iskreno moram reći da je ovaj scenario već viđen kada su u pitanju bile selefije i kada se pokušalo povezati zamjenika ministra Miju Krešića, novinara Matu Đakovića i hrvatskog konzula Ivana Bandića – podsjetila je ona i dodala da u oba slučaja isti akteri iznose “aferu” i tumače je.