Borenović je rekao novinarima da je Glavni odbor utvrdio i potvrdio nosioce lista za sve izborne jedinice u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH, osim Izborne jedinice broj dva.

– Donijeli smo danas odluku da ćemo podržati i kandidata za člana Predsjedništva koji će doći iz naše bratske opozicione stranke, Srpske demokratske stranke, u skladu sa dogovorom koji smo imali među ključnim opozicionim strankama – rekao je Borenović.

Potpredsjednik PDP-a Јelena Trivić rekla je da je Glavni odbor usvojio “Program obnove” prema kojem je cilj ove stranke da “prosječna plata u Republici Srpskoj bude 1.000 evra, prosječna penzija 500 evra, a zaposlenost iznosi 330.000 ljudi”.

– Republiku Srpsku unutar BiH vidimo na evropskom putu. U ekonomskom i političkom smislu Republiku Srpsku vidimo pridruženu i uključenu u inicijativu “Otvoreni Balkan”, rekla je Trivićeva.

Odgovarajući na pitanje novinara da li se svi iz SDS-a slažu sa njenom kandidaturom na predstojećim izborima, Trivićeva je rekla da nije stekla utisak da ima bilo kakvih problema sa tom strankom.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime