Foto: AFP 2020 / ABBAS MOMANI

To se odigralo samo dve nedelje nakon što su zbog paljenja Kurana u Malmeu, na jugu zemlje, izbili neredi i sukobi sa policijom.

Ta partija, koja se protivi „islamizaciji zemlje“, ranije je najavila da će i dalje paliti primerke Kurana, smatrajući taj čin „slavljenjem slobode govora“.

🔴 EXKLUSIV VIDEO: Här brinner Koranen i Rinkeby – Stram Kurs trotsar polisens förbud…

Gepostet von Samhällsnytt am Donnerstag, 10. September 2020

Paludan je, takođe, najavio pet protesta u „islamizovanim predgrađima“ Stokholma i rekao da će lično u subotu zapaliti Kuran „zajedno sa slaninom“.

Njegove pristalice, međutim, nisu čekale subotu.

Paludanova stranka je u objavi na Fejsbuku islam nazvala „zlom i primitivnom“ verom kojoj „nema mesta u civilizovanom društvu“.

Kuran je zapaljen u četvrtak u jutarnjim satima, objavio je list „Aftonbladet“, dodajući da ta „akcija“ nije privukla veliku pažnju, kao pre dve nedelje u Malmeu.

„Islamizacija Švedske predstavlja direktnu i ozbiljnu pretnju po bezbednost i sreću naroda kako Danske tako i Švedske. Nikada to nećemo prihvatiti bez otpora“, napisao je Paludan na Fejsbuku.

Policija je, povodom paljenja Kurana u Stokholmu, pokrenula istragu i traga za vozilom sa danskim registarskim oznakama.

Za sada, niko nije uhapšen.

Paludanu je, inače, zbog nereda u Malmeu, zabranjen ulazak u Švedsku na dve godine, iako on tvrdi da je švedski državljanin.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime