Foto: SRNA

“Procena je da bi dalje širenje koronavirusa moglo značajno ugroziti zdavlje šire populacije stanovništva a time i dovesti u pitanje normalno odvijanje života u Srbiji, uključuju i funkcionisanje njenih institucija, javnih službi i privrede”, saopštio je Vulin.

Kako je Vulin rekao, iz navedenih razloga rizici i pretnje po bezbednost Srbije i njenih građana zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika Srbije. 

“Predsednik je primio procenu Ministarstva odbrane i sada je na njemu da odluči kako i na koji način će iskorisiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti u funkciju očuvanja života i zdravlja svih gradjana Srbije sve službe bezbednosti u našoj zemlji”, rekao je Vulin.

Vulin je rekao da je procena obavljena nakon pojave zarazne bolesti kovid-19, koja je izazvana korona virusom sars-kov-2, i pored do sad preduzetih mera nadležnih organa i organizacija, polazeći pre svega od dešavanja na globalnom nivou i globalne pandemije koju je proglasila Svetska zdravstvena organizacija. 

Kako je još naveo, Ministarstvo odbrane dostavilo je predsedniku Srbije procenu rizika i pretnji po bezbednost građana na osnovu odredbe člana 88. stav 2 Zakona o odbrani. 

Vulin je još poručio građanima Srbije da budu uz svoju zemlju i državu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime