On je posle sastanka sa epidemilozima i premijerkom Anom Brnabić naveo da će razgovarati sa predstavnicima stranaka da do aprila bude više debata na TV stanicama.

„Posle toga možemo da pojačamo kampanju, a na otvorenom i sada možete da držite skupove. Ako budemo imali mnogo težu situaciju, zna se koja su ustavna rešenja. Što se tiče izbora, spremamo se za 26. april, ali ako i bude pomeranja, biće za dve do tri nedelje, neće biti novog ciklusa“, naveo je Vučić.

On je sa premijerkom Anom Brnabić i epidemiolozima dogovorio nove mere, a jedna od njih je zabrana svih skupova u zatvorenim prostorima.

Profesor ustavnog prava Slobodan Orlović rekao je danas za portal Nova.rs da Ustav predviđa odlaganje izbora u slučaju proglašavanja vanrednog ili ratnog stanja.

„Održavanje izbora u tim okolnostima, objektivno i bez rizika po državu i građane nije moguće. Uvođenje vanrednog stanja odlukom Skupštine zbog zarazne bolesti, koja ugrožava građane, moglo bi da suspenduje biračko pravo najduže na 90 plus 90 dana“, naveo je Orlović.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime