Aleksandar Vučić (foto:Rade Prelić/Tanjug)

Vučić je novinarima povodom amandmana na izveštaj poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika u kojem se kaže da Srbija treba da reši afere Krušik, Jovanjica i Telekom Srbija, rekao da afera nema i da ne može afera da se gleda kao kad se „pojave dvojica pa izmišljaju, a onda izgube na sudu“.

„Šta je afera u Jovanjici? Vi mislite da lažima može da ostvaruje politički profit, pa makar bio iz Evropske komisije“, rekao je Vučić i dodao da su takve vesti u rangu sa onom „da je ubio sopstveno dete“.

Kada je reč o Telekomu, on je rekao da je prestalo uništavanje te kompanije zarad interesa vlasnika televizije N1 i, kako je rekao, drugih tajkuna.

„Neću pred strancima da govorim o tome. Telekom je 15 godina razaran da bi dvojica bila bogatija“, rekao je Vučić.

Na pitanje o pregovorima sa Prištinom i izjavama lidera Samoopredeljenja da će razgovarati sa Srbima sa Kosova, Vučić je rekao da „svako radi svoj posao“, ali da Srbi sa Kosova osvoje 95 posto glasova a ne dva odsto.

Predsednik Srbije je rekao da Kurti može da „kupi neke poput Rade Trajković“, ali ne može da kupi 95 odsto Srba.

Na pitanje o filmu „Dara iz Jasenovca“ Vučić je odgovorio da se njemu film svideo iako je težak i ponovio da je snimljen na njegovu inicijativu te da je na to ponosan.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime