Vučić je apelovao na vlasti u BiH da “govore sve više jednim glasom prema Briselu” i zajednički ukažu na probleme, da ne optužuju jedni druge.

– Ono što je važno nije samo pitanje vakcina, već povjerenje jednih u druge, da ne opanjkavamo jedni druge pred ostalim zvaničnicima, zato što se danas, kada smo očekivali pomoć od mnogo moćnijih, mi oslanjamo jedni na druge – poručio je Vučić, nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH.

Vučić je danas uručio donaciju vakcina protiv virusa korona Federaciji BiH, rekavši da su u pitanju vakcine Astra Zeneka, ali da će Srbija donirati još vakcina i ostalih proizvođača ukoliko vlasti u BiH budu to tražile.

– Mi smo naručili i Moderninu vakcinu, tako sa Srbija raspolaže sa pet vakcina i koje budete željeli, mi ćemo vam ih dostaviti – poručio je predsjednik Srbije.

Vučić je naglasio da je na sastanku sa članovima Predsjedništva BiH inicrao da se organizuje veliki samit BiH i Srbije na svim nivoima administrativne vlasti obje zemlje.

– To bi trebalo da bude najveći samit, samit saradnje, povjerenja i da vidimo kako u budućnosti da otvorimo granice da bi ljudi mogli bolje da se osjećaju – rekao je on.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime