Foto: RTRS

Višković je rekao da je riječ o mjeri o maksimalnoj količini koju će moći jedno lice da kupi u trgovini.

On je naveo da se to odnosni na brašno, ulje, šećer, so i ostale količine potrepštine, te da će količina brašna biti ograničena na deset kilograma.

– Ne treba da se prave kućne zalihe, gomila roba i pravi nestašica –  rekao je Višković  i dodao da će Vlada Srpske sa Vladom Srbije ići u nabavku većih količina pšenice, ulja, soli, šećera.

Naveo je da u ovom momentu u Srpskoj ima dovoljne količine osnovnih životnih namirnica, ali da će se ići u nabavku većih količina.

On je najavio i mjeru da ko prekrši mjere kućne samoilozacije, biće objavljeni njegovi podaci i smješten u šatorski karantin.

Višković je naglasio da će se obratiti Oružanim snagama sa kojima smještajnim kapacitetima raspolažu u Srpskoj da se mogu pripremiti za prihvat, ako bude potrebe.

Sastanku su pored Viškovića, prisustvoli i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije i ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića, na kome se razmatra trenutna epidemiološka situacija u vezi sa pojavom virusa korona u Republici Srpskoj.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime