Dragan Đilas FOTO: Milica Vučković

Đilas je u intervjuu za Novu.rs rekao da će najteže posledice recesije osetiti građani najsiromašnijih zemalja, poput Srbije.

Predsednik Stranke slobode i pravde za Direktno.rs dodao je da umesto besmislenih izjava tipa “korona je smešna”, Vlada Srbije mora odmah da uradi dva plana.

– Prvi, kako će se sačuvati zdravlje i životi ljudi. Kontrole na graničnim prelazima, otkazivanje skupova u zatvorenim prostorima, jasna uputstva kome i gde da se jave građani koji sumnjaju da su oboleli, šta sa školama, obdaništima, fakultetima, sportskim manifestacijama….. Drugi, kako će se pomoći ljudima u vremenu koje dolazi. Smanjenje privredne aktivnosti će sasvim sigurno jedan deo ljudi, nadam se privremeno, ostaviti bez posla. Smanjiće se potrebe za čelikom, bakrom, proizvodima metalske industrije, auto delovima… Potrebno je imati jasan plan kako minimizirati posledice štete, održati proizvodnju koliko je moguće, obezbediti sredstva za pomoć firmama i zaposlenima… Ne sme se gurati glava u pesak jer će posle biti prekasno – rekao je Đilas za Direktno.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime