SzS Foto: Beta

– SzS izražava zaprepašćenje izjavom direktora policije Vladimira Rebića da je podneto 165 krivičnih prijava protiv penzionera koji su zatečeni na ulici, a da su Javna tužilaštva po hitnoj proceduri započela postupak protiv 91 osobe starije od 65 godina.

Da li se to vlast sprema za masovna hapšenja penzionera koji neće moći da plate drakonske kazne od 150.000 dinara? Naravno da je neophodna izolacija naših najstarijih sugrađana kako bi se sačuvali njihovi životi, ali krivično goniti bilo koga ko je ugrozio sebe izlaskom na ulicu je apsolutno neprihvatljivo – navodi se u saopštenju.

Dalje piše da je nakon uvođenja vanrednog stanja, vrh države u “roku od 12 sati stavio u potpuni karantin, bez hrane i lekova, blizu 1.500.000 naših najstarijih sugrađana”.

– Nekoliko dana pre toga, na konferenciji za novinare koja je već ušla u anale neozbiljnosti i neodgovornosti, ta ista vlast je pričama o rakiji, poželjnom šopingu u Milanu i sličnim budalaštinama koje su maksimalno među penzionerima raširil mediji koje uređuje Aleksandar Vučić, te iste ljude izložila životnoj opasnosti.SzS traži pomoć EU u borbi sa koronom

Savez za Srbiju je istakao da poštuje stavove medicinske struke i pozvao sve građane da se ih se pridržavaju u potpunosti.

– Od vlasti zahtevamo da umesto da hapsi i sudski procesuira penzionere informiše ih o opasnosti koja im preti i da obezbedi hranu,lekove i isplatu penzija u gotovini na kućnim pragovima.

Ništa od toga do sada nije obezbeđeno i zato neki naši najstariji sugrađani u panici izlaze na ulice da bi obezbedili minimum potrepština neophodnih za njihov fizički opstanak u karantinu za koji niko ne zna koliko će trajati – zaključuje se u saopštenju i dodaje da Savez poziva članove svih organizacija članica, kao i simpatizere da se priključe volonterskim centrima i pomognu penzionerima da lakše prebrode vremena pred nama.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime