Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 22. marta 2020. godine testirani su uzorci 61 osobe od kojih je 34 pozitivno i 27 negativno na novi korona virus.

Od 34 potvrđena slučaja od poslednjeg izveštaja, njih 21 je hospitalizovano, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja, dok njih 13 ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 18 časova 22. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 761 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Od nedelje 22. marta policijski čas će trajati od 17h do 05h. Izuzetak je nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od tri do osam časova ujutru, kako bi kupili namirnice.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre pet časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas.

Da podsetimo, prvi slučaj koronavirusa u našoj zemlji se pojavio 6. marta, od kada je broj zaraženih samo rastao. Nažalost, juče se u Srbiji pojavila prva žrtva ove pošasti, budući da je život izgubio muškarac (59) iz Kikinde, koji je, pored korone, imao i drugih zdravstvenih problema.

Drugog dana vikenda, od posledica oboljevanja koronavirusom, život je izgubila i 92-godišnja žena, koja je poslednje dane života provela na respiratoru na Infektivnoj klinici u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime