Alen Šeranić (Foto: twitter.com/Vlada_Srpske)

Time je ukupan broj zaraženih u Srpskoj dostigao 121.

Šeranić je rekao da je u proteklih 24 časa izvršeno 75 testiranja na virus korona, od čega je sedam pozitivnih. U pitanju su četiri muškarca i tri žene. Dvije žene su mlađe, a jedna srednje životne dobi, dok su tri muškarca srednje i jedan mlađe životne dobi. 

– Kada je riječ o osobama za koje je utvrđeno da su pozitivne na virus korona, tri su iz Kozarske Dubice, dvije iz Gradiške, te po jedna iz Banjaluke i Doboja. Sve osobe su u kućnoj izolaciji ili su u karantinu – naveo je on.

Šeranić je prezicizirao da se kod dva slučaja iz Kozarske Dubice i kod osobe iz Banjaluke radi o porodičnim kontaktima.

– U Doboju je pozitivan ljekar iz Bolnice. On posljednjih sedam dana nije radio i bio je u kući, a sada će epidemiolog ispitati sve rizične kontakte koji se odnose na njegove kolege. U Gradišci imamo jednu osobu koja je sekundarni kontakt iz trećeg banjalučkog klastera – rekao je on.

Ministar je rekao da se u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom nalazi 16.443 lica, dok je 1.041 izašlo iz nadzora.

On je naveo da su vršena testiranja i lica smještenih u karantin u Gradišci i Šamcu.

– Testiranjem je obuhvaćena 31 osoba iz karantina u Gradišci i sve su bile negativne na virus korona – dodao je Šeranić.

Ministar zdravlja Srpske je rekao da je od juče u karantin u Banjaluci, u Studentskom centru “Nikola Tesla”, smješteno 20 osoba.

Prema njegovim riječima, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci smješteno 21 lice, od kojih 10 čeka rezultate testiranja.

– Osobe koje su smještene u Klinici za infektivne bolesti imaju srednje tešku do tešku kliničku sliku. Pod zdravstvenim nadzorom se nalaze 16.443 osobe, dok je iz nadzora izašla 1.041 osoba – rekao je Šeranić

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime