On je istakao da Olimpijski centar “Јahorina” spremno dočekuje zimsku turističku sezonu, sa popustima od 50 odsto.

Ljevnaić ističe da je, zahvaljujući snježnim padavinama, pogodnoj temperaturi, a najviše sistemu za osnježavanje, Јahorina ponovo prva u regionu i Evropi spremno dočekala ljubitelje snježnih aktivnosti.

Podsjetio je da je skijalište zvanično pušteno u rad u nedjelju, 29. novembra, uz obogaćene sadržaje i kapacitete.

– Sistem za osnježavanje je u pogonu. Za sada je skijašima na raspolaganju staza Poljice i lift sidro Poljice. U pogonu je i šestosjed Poljice, ali za panoramsku vožnju do Olimpijskog bara sa proširenim kapacitetom i sa novim menijem u ponudi – izjavio je Ljevnaić.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJahorinaOC%2Fvideos%2F373582290599271%2F&show_text=false&width=560

Prema njegovim riječima, u Olimpijskom centru su tokom ljeta pripremali staze posebnom mehanizacijom, uradili drenažu kanala, napunili jezero na vrhu i tako omogućili da skijanje počne.

– Naši zaposleni su dežurali 24 časa, čekali pogodnu temperaturu i pustili sistem za osnježavanje u rad – naveo je Ljevnaić.

On je dodao da su osvijetljene kompletne staze “Poljice” koje će se moći koristiti i za noćno skijanje od 18.00 do 21.00 čas.

Ljevnaić ističe da će se poštovati fizička distanca, biće dezinfikovane žičare i gondola i postojaće tri punkta za dezinfekciju i laboratorija za testiranje.

Kabina gondole prima 10 osoba, a Olimpijski centar je ograničio sada na četiri.

Ljevnaić je napomenuo da se ski-pas kupuje putem veb-prodavnice Olimpijskog centra, da je udvostručen broj prodajnih mjesta na Јahorini ukoliko se skijaši odluče da kupuju na licu mjesta, te da su dali i “korona garanciju” da skijaš, ako dođe na planinu ili bukira, može zamijeniti ski-pas ili vratiti novac u slučaju pojave virusa.

– Zabilježili smo veliko interesovanje turista iz Hrvatske, Srbije, Slovenije koje je do sada 25 odsto više u odnosu na prethodnu sezonu. Razlog tome je sigurno što smo zadržali politiku poslovanja i najbolji odnos kvaliteta i cijene – istakao je Ljevnaić i dodao da očekuju dobru sezonu.

Iz Olimpijskog centra “Јahorina” apeluju da se skijaši i posjetioci tokom boravka na ovoj planini pridržavaju neophodnih epidemioloških mjera, da budu odgovorni prema sebi i drugima.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime