Foto: RTRS

– Ministar Zlatan Klokić za koga je potvrđeno da je pozitivan na virus korona bio je na sjednici Vlade prošli četvrtak i na sastanku kriznog štaba u nedjelju. Sa njim su bili ministri Alen Šeranić, Srđan Rajčević, Natalija Trivić i Anton Kasipović, te glavni republički inspektor za zdravstvo. Na testiranje je išla i ministar Sonja Davidović jer sjedi pored Klokića na sjednicama Vlade. Svi su testirani i svi su negativni – rekao je Višković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Članovi Vlade Republike Srpske preduzeli su preventivne mjere i otišli na testiranje nakon što je potvrđeno da je ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić pozitivan na virus korona.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je sekretar Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju pozitivan na virus korona i da se nalazi u izolaciji.

– Sekretar je pozitivan, a vozač ministra /Zlatana Klokića/ negativan, iako je imao najviše kontakta sa ministrom za koga je testiranjem utvrđeno da je pozitivan. Sekretar je osjetio zdravstvene probleme poslije boravka u ugostiteljskom objektu i on je već osmi dan u samoizolaciji. Čim je osjetio da ima probleme stavio se u samoizolaciju, a kasnije je urađen test i ispostavilo se da je pozitivan – pojasnio je Višković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, testirani su i službenici Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju i nalaze se u izolaciji.

Višković je istakao da se Klokić osjeća dobro, te da ne bi ni znao da ima problem da se nije podvrgnuo testiranju.

– Ne osjeća posljedice i nema povišenu temperaturu, kašalj i slično. Znao je da se nalazio u ugostiteljskom objektu sa licima za koja je prije njega potvrđeno da su pozitivna, podvrgnuo se testiranju i ustanovljeno je da je i on pozitivan. On je u izolaciji i nema nikakvih problema – naglasio je Višković.

Predsjednik Vlade je rekao da ministri koji su testirani neće biti u izolaciji 14 dana.

– Oni redovno obavljaju svoje obaveze s tim da ćemo pojačati mjere u Vladi i preduzimati sve što medicinska struka preporučuje kao što je raspored sjedenja na sjednicama i rastojanje. Preporuka od jutros je da se većina komunikacije odvija posredstvom telefona i bez nepotrebnog okupljanja i sastanaka – istakao je Višković.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime