Foto: N1

U pismu predsednici Evropske komisije, Ursuli fon der Lajen, poslanicima Evropskog parlamenta i njegovom predsedniku Dejvidu Sasoliju, SzS je napisao da je u Srbiji danas 97 ljudi zaraženo koronavirusom, da je ukupan broj testiranih 486 i da je Vlada Srbije preduzela čitav niz mera za sprečavanje širenja epidemije i mera koje treba da pomognu građanima Srbije.

“U tim svojim aktivnostima oslonjeni smo na pomoć Kine, i zahvalni smo kineskom narodu na toj pomoći, ali to nije dovoljno”, piše u pismu.

“Srbiji, ali i drugim zemljama Zapadnog Balkana potrebni su: testovi na koronavirus, zaštitna oprema (maske, rukavice, naočare), sredstva za dezinfekciju, medicinska oprema – pre svega respiratori, kao i iskustva lekara i drugih službi u borbi protiv koronavirusa”, naveo je SzS. 

SzS je zamolio evropske zvaničnike da izvrše pritisak na institucije EU i na vlade država-članica i pomognu Zapadnom Balkanu.

U pismu je upućen poziv “da se pokaže da evropska solidarnost nije mrtvo slovo na papiru i da ideja o ujedinjenoj Evropi koja se zajedno bori za svakog čoveka bez obzira gde živi, jeste opredeljenje oko kojeg nema kompromisa”, saopštio je SzS.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime