Nacionalni teniski centar otvorenim je proglasila mlada teniserka Tea Kovačević iz Gradiške, simboličnim udarcima reketom.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, sportski direktor Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić, te Srđan Đoković, otac najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića.

Đoković je u video-poruci emitovanoj na svečanosti otvaranja rekao da se nada da će u skorijoj budućnosti posjetiti Banjaluku i imati priliku da igra na novim terenima.Foto: RTRSFoto: RTRS

Predsjednica Srpske izrazila je zadovoljstvo što je ovaj veliki projekat realizovan u veoma kratkom roku. Cvijanović je poručila da je Republika Srpska ponosna na najboljeg tenisera svijeta.

Novakov otac Srđan rekao je u obraćanju na svečanosti da će svjetski broj jedan posjetiti Banjaluku i Republiku Srpsku prvom prilikom.

– Na sve moguće načine pokušavaju da sputaju Novaka, ali neće uspjeti. On je najbolji teniser na svijetu – rekao je Srđan Đoković, ističući da je tenis sport koji ujedinjuje ljude, te da Novak pokazuje da su Srbi dio stare evropske civilizacije.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović zahvalio je Srđanu i porodici Đoković što svih ovih godina sarađuju sa Teniskim savezom Srpske. Dodao je da je odluka o gradnji terena donesena uoči početka turnira Adria tur, te je zahvaljujući republičkim institucijama to postignuto u rekordnom roku.

– Sve je rađeno po najvišim svjetskim standardima i od ovog trenutka ATP mastersi mogu da se igraju u Banjaluci – poručio je Milinović.

Sportski direktor Teniskog saveza Srbije rekao je da je velika čast prisustvovati svečanom činu otvaranja Nacionalnog teniskog centra.

Bolić je istakao da je Banjaluka teniski grad, koja je dala velike tenisere kakvi su Bojan Vujić i Nikolina Јović.

– Pomalo sam ljubomoran jer Beograd i Srbija nemaju ovakav centar. Ljubomoran sam i na ovdašnji Čelendžer na kojem su igrali naši najbolji teniseri – naglasio je Bolić.

Centralni teren urađen je po svjetskim standardima, kapaciteta 1.300 stolica koje se prelivaju na sve četiri strane tribina u bojama srpske trobojke, a kapacitet samog terena u slučaju potrebe moći će ići i do 4.500 mjesta sa montažnim tribinama.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime