Iako je policija već nekoliko puta intervenisala i rasturila žurke u Studenjaku, u nedelju uveče ponovo su se okupili studenti ovog studentskog doma, da proslave svoj dan. Puno je studenata na malom prostoru, a procene su da ih na platou ima nekoliko hiljada.Studenti, Studentski gradStudenti, Studentski gradIzvor: N1Izvor: N1Studenti, Studentski gradStudenti, Studentski gradIzvor: N1Studenti, Studentski gradStudenti, Studentski gradIzvor: N1Izvor: N1Studenti, Studentski gradStudenti, Studentski gradIzvor: N1Studenti, Studentski gradStudenti, Studentski gradIzvor: N1

“Ovo je naš dan i slavimo ga kako smo navikli. U domu sam već četiri godine i to je naša tradicija. Kada mogu svi možemo i mi. Peta sam godina Medicinskog fakulteta, a kada završim školovanje idem iz zemlje. Mučim se šest godina i onda ne mogu da nađem posao jer moram da se učlanim u stranku da bi me zaposlili kao medinsku sestru”, rekla je studentkinja Marija za Nova.rs.

Među okupljenima bilo je i onih koji su kroz smeh posmatrali celu situaciju.

“Očekujemo novo zasedanje Kriznog štaba posle naše žurke”, rekao je jedan od okupljenih studenata.

Kada je reč o merama, većina studenata ne nosi maske niti poštuje propisanu razdaljinu.

Na početku okupljanja došlo je 10 pripadnika domskog obezbeđenja, međutim oni su samo stajali i posmatrali.

Studenti kažu da su se dogovorili da okupljanje počne oko 18 sati, te da su besni na policiju što ih je prošli put rasterala.

Podsetimo, Dan studenata proslavlja se tradicionalno 4. aprila u znak sećanja na studentske demonstracije 1936. godine tokom kojih su protestovali studenti iz Beograda, Zagreba, Ljubljane, Skoplja i Subotice. Student koji je poginuo tog dana je Žarko Marinović i u njegovu čast ovaj dan se i obeležava.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime