Neki kažu iz straha (za svoje fotelje), neki jer ne znaju drugačije da funkcionišu, tek Nebojša Stefanović, potpredsednnik Vlade, reagovao je na kritike Dragana Đilasa, koji je tvrdio da društvo sada plaća cenu neozbiljnosti, neodgovornosti i šarlatanstva koji postoje u zemlji već duži niz godina, ali i cenu toga što nemamo slobodne medije.

– Đilasu je očigledno žao što nije u prilici da preprodaje dezinfekciona sredstva, maske i lekove, onako kako je preprodavao sekunde kada je bio na vlasti. Šarlatansko ponašanje koje demonstrira svakoga dana očigledno je posledica frustracija, zato što su građani Srbije prozreli svu pogubnost politike koju su Đilas i družina nudili kada su bili na vlasti – rekao je Stefanović.

I dok predsednik Stranke slobode i pravde nije dalje ulazio u polemiku sa prvim čovekom MUP-a, Stefanović je još jednom zablistao, spajajući Đilasa sa pojedinim tviterašima aktivnim na društvenim mrežama!

– Dok se Aleksandar Vučić bori za živote i zdravlje građana i uspeva gotovo nemoguće, da za kratko vreme, koje se meri danima, obezbedi više respiratora nego što je kupljeno u poslednjih 30 godina, očekivao sam da Đilasa zatekne kako pomaže našim najstarijim sugrađanima ili da makar nekim od mnogih miliona evra koje je stekao tokom 13 godina vlasti kupi nešto medicinske opreme ili pomogne ljudima na neki drugi način.

Aleksandar Vučić Foto: AtaImages
Aleksandar Vučić Foto: AtaImages

Volonter u opštini Stari grad Dragan Đilas za Nova.rs je odgovorio ministru unutrašnjih poslova.

– SSP i Savez su za Srbiju izašli sa desetinama predloga i mera kako da lakše svi zajedno kroz ovo prođemo – od zatvaranja škola i obdaništa, plata za majke koje čuvaju decu, zaštite medicinskih sestara, lekara, prodavačica, pa sve do ekonomskih mera koje su izuzetno važne. Nastaviću i dalje to da radim. Kao što ću nastaviti da lično pomažem najstarijima kroz volonterski centar na Starom gradu – naglasio je Đilas i dodao:.

Dragan Đilas, foto: Milica Vučković
Dragan Đilas, foto: Milica Vučković

– Javno sam pozvao da država otvori račun na koji bi oni koji mogu uplatili novac za pomoć. Kakvi su ljudi koji i u ovo vreme razmišljaju o politici i rejtinzima pa i dalje lažu o milionima, nepostojećim poslovima sa javnim preduzećima, koji tvrde da mi je žao što ne mogu da zaradim na prodaji maski i rukavica, neka drugi sude uz iskrene želje Nebojši Stefanoviću da on i njegova porodica budu živi i zdravi i da što bezbolnije prebrode sve što nas čeka – istakao je Đilas.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime