Na celom turniru Srbija je doživela samo jedan poraz, danas u polufinalu od Rusije (10:21).

U celom meču Srbija nije promašila nijedan šut za jedan poen (13/13), dok je sa distance upisala dva pogotka.Najefikasniji u selekciji Srbiji bio je Dušan Domović Bulut sa sedam poena, a po pet su postigli Mihailo Vasić i Aleksandar Ratkov.

U Belgiji najbolji učinak imao je Tibo Fervort sa pet poena, dok je poen manje upisao Nik Kelis.

Srpski basketaši zadovoljni bronzom, ali i dalje žale zbog poraza u polufinalu

Srpski reprezentativac u basketu 3 na 3 Dejan Majstorović rekao je danas da je zadovoljan osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali da i dalje žali zbog poraza njegove ekipe u polufinalu.

“Zaplakao bih. Nije to način na koji je trebalo da izadjemo na teren. Dogovorili smo se da, ipak, izadjemo na teren protiv Belgije s novim pristupom i damo sve od sebe u borbi za bronzu. Lepše je kada se ode kući sa medaljom”, rekao je Majstorović, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Basketaši Srbije su, posle poraza od Rusije u polufinalu, slavili u meču za treće mesto protiv Belgije sa 21:10.

“Krivo mi je i dalje zbog toga što nismo ušli u finale, ali radujemo se zbog osvajanja bronzane medalje. Prezadovoljni smo organizacijom turnira, uslovima za igranje, bila je čast učestvovati na Olimpijskim igrama”, rekao je Majstorović.

I Dušan Domović Bulut je naveo da mu je žao zbog poraza u polufinalu i istakao da i dalje veruje da je Srbija najkvalitetnija ekipa na turniru.

“Uspeli smo da se vratimo nakon teškog meča sa Rusijom. Uvek smo ih pobedjivali, i sada kada bismo igrali deset utakmica u nizu, deset bismo mi pobedili. Ali tu jednu nismo mogli. Žao nam je naravno, i dalje verujemo da smo najkvalitetnija ekipa na turniru, ali to je basket”, rekao je Bulut.

“Naoštrili smo se da uzmemo bronzanu medalju, presabrali smo se nakon polufinala, popričali medju sobom i odlučili da krenemo na sve ili ništa”, dodao je Bulut.

Basketaši su osvojili četvrtu medalju za Srbiju na Igrama u Tokiju.

Srbiji je ovo četvrta medalja na Olimpijskim igrama, a druga bronzana, uz po jednu zlatnu i srebrnu.

Kasnije danas (15.25) u finalu prvog olimpijskog basket turnira igraće Rusija i Letonija.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime