Foto: BETA

– Od ujutru od 10 časova apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu u urbanim sredinama svim licima starijim od 65 godina, a u seoskim sredinama starijim od 70 godina – rekao je on.

Kako je rekao, najveća žarišta su u Beogradu i drugim gradovima.

– Organizovaćemo lokalne samouprave svuda gdje je to moguće, pokušaćemo da do svih domova dođemo preko mladih ljudi od 25 do 26 godina – kazao je on.

Vučić je rekao da će biti otvorene prodavnice i supermarketi nedeljom ujutru od 4 do 7 pod posebnim pravilima, gdje će svi dobiti maske i razmak između njih.

– Time garantujemo da niko ne može da ostane gladan i bez potrebština za život. Od sutra od 20 sati do 5 ujutru zabrana kreatanja svim licima –  rekao je on.

Predsjednik Srbije je zamolio građane da razumiju rigorozne mjere.

– Vojska Srbije će preuzeti sve granične prelaze i migrantske centre i bolnice, i mora da bude naoružana jer mora da zaštiti ljekare – pojasnio je Vučić.

Prema 1.763 osoba koje bi trebalo da budu u izloaciji nisu pronađene kod kuće.

Kazao je da je Narodna banka Srbije stavila moratorijum na kamate za plaćanje računa u februaru, martu, pa i u aprilu.

Vučić je rekao da “ništa drugo ne jedemo, već samo hljeb Srbija će ga imati dovoljno”.

– U ovom trenutku imamo milion tona pšenice, ukupne zalihe u robnim rezervama su ogromne. Sve što se tiče hrane imamo više nego dovoljno – rekao je Vučić.

On je podsjetio da će od 1. aprila plate zaposlenima u zdravstvu biti povećane za 10 odsto.

– U javnom sektoru niko neće dobiti otkaz, a plate neće padati uopšte – istakao je on.

Dodao je da će za koji dan biti ukinut prevoz, a da će za radnike biti organizovan odlazak na posao.

– Želim da zahvalim zatvorenicima koji prave maske. Dobrovoljno su pristali i to zaista dobro rade. Hvala im na tome –  kazao je Vučić.

On je zahvalio Kini na pomoći i kazao da je razgovarao sa predstavnicima te države.

– Imali smo izvanredne razgovore večeras, želim da kažem da je moje obraćanje od pre dve večeri naišao na veliku pažnju. Mnoge kineske kompanije su nam se javile da nam pomognu. Oni nama šalju veliku pomoć, ja ne mogu da kažem tačno, takav je dogovor. Šalju nam svoje stručnjake – rekao je predsjednik Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime