Nikola Spiric

“Vukota Govedarica, koji još nije obrisao brašno sa revera kada su ga onomad krili od rata dok je otadžbina krvarila, juče iz Banjaluke poručuje da je ‘svaki glas za njega 7. oktobra – glas za Republiku Srpsku’ i da je uvjeren u pobjedu, a zaboravlja da iza četiri godine izdaje koju su počinili slijede četiri godine kajanja”, rekao je Špirić u izjavi za Srnu.

On je uvjeren da je jedino sigurno da će 8. oktobra Vukota Govedarica biti bivši kandidat za predsjednika Republike Srpske, ali i bivši predsjednik SDS-a jer će ga, kako kaže, njegovi smijeniti nakon poraza.

“NJihov tobožnji ‘Program za obnovu Repubike Srpske’ još niko nije vidio. Program obnove Republike Srpske po konceptu SDS-a je program koji vodi ka samoponištenju Republike Srpske”, ocijenio je Špirić.

On je rekao da je “kadar SDS-a četiri godine iz Sarajeva jurišao na institucije Republike Srpske i istaknutne političke predstavnike Srpske pod parolom – ‘Što više SDS-a manje je RS-a'”.

“Da bi učestvovali u obnovi Republike Srpske SDS prvo mora da obnovi sebe, a ta obnova podrazumijeva da se vrate Republici Srpskoj koju su u posljednje četiri godine iz Sarajeva doživljavali kao dijasporu”, rekao je on.

Špirić je poručio Govedarici da bi trebalo da zna da narod nije kratkog pamćenja i da su i na prošlim izborima “iznevjerili volju vlastitog naroda i poraz pretvorili u Pirovu pobjedu”.

“Republika Srpska je i suviše velika da bi nasjedala na male podvale Vukote Govedarice”, zaključio je Špirić.

1 KOMENTAR

  1. Špirićeva priča je tek toliko da se popuni prostor u novinama i programu onoga ko je razgovarao s njim. Nije mi poznat Program SDS-a o obnovi Srpske, ali ako Špirić ima uvida u taj Program onda bio kao “pametan” koji nam dijelu ovu paušalnu pamet, trebalo da kaže: Program predviđa to i to, a ja smatram da to nije dobro zbog toga i toga, te da nam kaže šta je Program njegove Parije da prestanu krasti, falsifikovati, ubijati, terorisati i uništavati Republiku Srpsku.Takav razgovor bi obradovao sve nas volili mi jednu ili drugu ili nijednu partiju.
    Izvoli Špiriću, da čujemo tu tvoju “pamet”.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime