Analitičar i izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel Zubenica rekao je za “Večernje novosti” da ovakve stvari ne bi smjele da se događaju u Srbiji i da bi ovaj proizvod što prije morao da bude sklonjen sa rafova.

On je naveo da je stav Srbije po pitanju Kosmeta jasan, kao i Ustav Srbije, zbog čega proizvodi sa kosovskom deklaracijom ne bi smjeli da se prodaju.

“Sve mi je ovo dodatno neshvatljivo ako imamo u vidu da oni već dugo drže 100 odsto takse na našu robu i da se naše firme muče da neki proizvod plasiraju na Kosovo. Uz sve to bombonjera ima oblik `velike Albanije`, što je direktna provokacija za svakog našeg građanina”, rekao je Zubenica.

Iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije su ocijenili da je ovakav način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana.

Nadležni organi smatraju da ima propusta u ovakvom načinu deklarisanja i napominju da carina, a potom i svi ostali moraju biti mnogo pažljiviji i rigorozniji za poslovanje distributera na ovakav način.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime