Foto: RTRS

Ona je istakla da Senat predlaže da institucije Srpske, prevashodno Narodna skupština, Vlada, Ustavni sud, ANURS i sve organizacije od javnog interesa da se aktivno uključe u proces analize ustavne strukture BiH i efekata neustavne transformacije prenesenih nadležnosti.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Cvijanovićeva je naglasila da Senat poziva političke faktore iz Republike Srpske da iskažu jedinstvo svaki put kad se raspravlja ili kada je na dnevnom redu pitanje koje je strateški važno za Srpsku, jer se bavi pitanjem njenog položaja, nadležnosti ili statusa.

Foto: RTRS
Član Senata Republike Srpske Vladimir Lukić rekao je da su BiH i Srpska Dejtonskim mirovnim sporazumom dobile mir, ali i mogućnost da organizuju svoju vlast kako bi nastavili živjeti u miru, bez obzira na unutrašnje i spoljašnje pritiske.

– Sigurno je da ćemo ostati kod Dejtonskog sporazuma, boriti se da ga u cjelosti zadržimo i da naš narod živi život dostojan svih drugih ravnopravnih zemalja – rekao je Lukić i izrazio zadovoljstvo, jer je bio u prilici da danas razgovara o Dejtonu, te napomenuo da su svi prijedlozi koji se danas nude u BiH bili i ranije predlagani.

Sjednici Senata prisustvovali su i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Senat Republike Srpske je savjetodavno tijelo najviših institucija Srpske, a prema Ustavu Srpske ima do 55 članova koje imenuje predsjednik Republike.

Za članove Senata imenuju se istaknute ličnosti iz javnog, naučnog i kulturnog života.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime