Srna demanti Savjeta Mjesne zajednice Јanja prenosi u cijelosti:

– Želimo demantovati sve navode u tekstu u vezi sa Јanjom kao leglom terorističkih organizacija, kao i sve navode u vezi sa pomenutim imenima koja se dovode u vezu sa Јanjom. Јanja, kao najveća povratnička zajednica u BiH u vašem tekstu pominje se na vrlo neprimjeren način, kao leglo terorista koji imaju svoje terororističke kampove za obuku, što je notorna laž.

Od povratka u Јanju od Bošnjaka nikada nije bilo niti jednog incidenta niti su Bošnjaci Јanje ikakva prijetnja bilo kome. Mjesna zajednica je od predstavnika Evropske unije u BiH proglašena najtolerantnijom mjesnom zajednicom u BiH.

Predstavnici Bošnjaka u Јanji redovno održavaju sastanke sa prvim ljudima Policijske stanice u Јanji, sve s ciljem obezbjeđenja sigurnosti svih stanovnika Јanje te mira i saradnje sa institucijama Republike Srpske. Ovakve lažne informacije nanose štetu svima u Јanji, unose nemir među njene stanovnike i narušavaju dobre međuljudske i međuetničke odnose.

Naročito je ovim pogođen predsjednik Savjeta mjesne zajednice gospodin Azem Aletovid sa svojom porodicom. Azem Aletovid je cijenjeni i ugledni stanovnik Јanje, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Јanja, dugogodišnji aktivista u NVO sektoru koji je zaslužan za mnoge realizovane projekte iz kulture i humanitarnog rada za što je i dobio priznanje Grada Bijeljina 2015. godine /Srebrna značka Grada Bijeljina/, osnivaču i predsjedniku BKUD-a ‘Mula Alija Sadikovid’, zaposlenom u Gradskoj upravi Bijeljine, ocu četvoro djece i čovjeku poznatom u ovom dijelu BiH po svom društvenom angažmanu, koji nikakve veze nikad nije imao sa okolnostima koje pominjete u tekstu.

Osobe koje se pominju u tekstu sa imenima Samir Begovid i Nedžad Hajdurovid uopšte ne postoje kao stanovnici Јanje. Sve to možemo lako dokazati na sudu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime