Oba lidera ove dvije navedene stranke bili su protiv  volje naroda u Republici Srpskoj koju je predstavljala velika većina u Narodnoj skupštini  koja je usvojila veoma značajne Zaključke koji su doneseni u svrhu odbrane Republike Srpske i njenog normalnog funkcionisanja.

Zaključci pozivaju na razum, političku realnost, opstanak Republike Srpske, odbranu izvornog Dejtona…Ali između Republike Srpske i “tempirane bombe” (kako Makron naziva BiH) Mirko Šarović i njegov prijatelj Borenović odabrali su “tempiranu bombu” a usprotivili se volji i narodu Republike Srpske, ne usvajajući Zaključke  Narodne skupštine. Svoj politički pasjaluk u razgradnji Republike Srpske nastaviće u Sarajevu gdje će se upravo kao sluge “Saraj čaršije” potruditi da i tu Republici Srpskoj zadaju udarac podržavajući promjenu Poslovnika o radu Predstavničkog doma parlamenta BiH koji im je doturen od bratske, vodeće bošnjačke partije.

Zašto se tako ponaša Mirko Šarović pitanje je na koje odgovor zna svaki i malo upućeniji građanin Republike Srpske. Godinama ovdašnja javnost traži od Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i samog Mirka Šarovića da se oglase  o informacijama i glasinama o njegovoj umiješanosti u ubistvo generalnog direktora  Srpskog osiguravajućeg društva “Jahorina” Riste Jugovića 2002. godine na Palama.

Odgovora još nema, a o ovome je govorio i Milorad Dodik 27. novembra 2013. godine gostujući na paljanskoj “OSM” televiziji.Mirko Šarović je u Sarajevu ucijenjen čovjek, potvrđuje naš izvor iz SDA, dodajući da Šarović mora da služi “Saraj čaršiji” upravo zato da bi priču o Risti Jugoviću gurnuo u drugi plan. Otuda i sve ovo što radi na štetu Republike Srpske. Zbog takvog ponašanja počeo je da ljuti čak i neke svoje moćne  prijatelje u Beogradu.

Što se tiče Borenovića to je jedna klasična priča ambicioznog političara u pokušaju čiji su dometi mali. Zato bi on preko reda na neku funkciju, koju mu za sada, mogu obezbijediti samo stranci ili političko Sarajevo.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime