Foto: RTRS

Dodik je čestitao Olimpijskom centru “Јahorina” na još jednom velikom infrastrukturnom poduhvatu, koji olipmijsku ljepoticu još brže vodi u sam vrh evropskih i svjetskih ski-destinacija.

Foto: Srna
Foto: Srna

On je potvrdio da će institucije Republike Srpske i ubuduće snažno podržavati razvoj Olimpijskog centra “Јahorina”, ali i druge kvalitetne projekte u cijeloj Republici Srpskoj, koji vode ka njenom još intenzivnijem razvoju i međunarodnoj promociji.

Foto: Srna
Foto: Srna

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Јahorina” Nedeljko Elez rekao je da će gondola nositi ime proslavljenog srpskog režisera Emira Kusturice, a ski staza koja prati gondolu ime proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je da će ova lokalna zajednica na lokalitetu Јahorine pokloniti plac Novaku Đokoviću u znak zahvalnosti za njegov doprinos promociji srpskog sporta u svijetu.

Vrijednost investicije je osam miliona evra. Gondola će povezati dio skijališta Prača sa dijelom skijališta Poljice, a trasa će raditi i kada ostale instalacije zbog vremenskih prilika to nisu u mogućnosti.

Uz gondolu su izgrađene i tri skijaške staze, uređene po FIS standardima, dužine pet kilometara, zaštićene vjetroustavama i prekrivene sistemom osnježavanja, a napravljeni su vezni putevi koji vode ka gondoli, te novi lift na Poljicama, kapaciteta 1.200 skijaša na sat.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Danas je vožnja novom kabinskom gondolom bila besplatna za sve goste Јahorine od 10.00 do 15.00 časova.

Osim Dodika, prisutnima su se na ceremoniji otvaranja gondole obratili i direktor Olimpijskog centra “Јahorina” Dejan Ljevnaić, predsjednik Nadzornog odbora Centra Nedeljko Elek, specijalni gost Srđan Đoković, otac proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, kao i predstavnik kompanije “Lajtner”, izvođača radova.

U okviru svečanog otvaranja gondole, večeras će na Јahorini biti organizovan koncert Saše Matića, koji počinje u 20.00 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime