Ministri u Vladi Srpske (foto: twitter.com/Vlada_Srpske)

Golićeva je u obraćanju javnosti naglasila da ministri osuđuju napade iz FBiH na Viškovića kojeg smatraju za časnog i poštenog čovjeka.
“Višković je vrijedan, častan, pošten, radan i dobar čovjek i nikada ljude nije dijelio po nacionalnosti”, rekla je Golićeva koja se javnosti obratila u ime ministara Republike Srpske.
Prema njenim riječima, Višković sa velikim uspjehom i vidljivim rezultatima, odgovorno i predano obavlja funkciju premijera, s ciljem prospertiteta Republike Srpske i boljeg života građana.
“Premijer Radovan Višković nikad nije cijenio ljude po nacionalnosti, nego po tome kako obavlja svoj posao i po tome da li je dobar čovjek. On cijeni ljude po tome kako obavljaju posao i da li su dobri. To znamo mi, njegove kolege, saradnici, prijatelji i svi koji ga poznaju”, dodala je Golićeva.
Ona je navela da napadi na Viškovića koji dolaze iz FBiH obično spinovanje i politikantsko predizborno podmetanje usmjereno na slabljenje institucija Republike Srpske i sticanje jefitnih političkih poena za pojedine stranke u Sarajevu.
Golićeva je naglasila da su ovi potpuno neutemeljeni napadi izraz ogromnih frustracija jer je Republika Srpska politički stabilna, a FBiH već dvije godine nije u stanju da pronađe minimum političnog jedinstva da formira vladu i posveti se rješavanju ključnih problema, koji su očigledni i koji muče građane tog dijela BiH.
“Mi, ministri u Vladi Republike Srpske, smatramo da bi rješavanje ovih problema koji opterećuju i ukupne odnose u BiH, bio bolji način da se vodi predizborna kampanja, nego sijanje mržnje i klevetanje ljudi koji čine sve da budućnost naroda na ovim prostorima bude svjetlija.
Ona je naglasila da ministri stoje iza Radovana Viškovića, prije svega kao dobrog i časnog čovjeka, a onda i kao premijera Republike Srpske i daju mu punu podršku da, koristeći sve zakonom propisane norme, zaštiti sebe i svoju porodicu.
Obraćanju Golićeve prisustvovali su ministri u Vladi Srpske koji su potpisali zajedničku izjavu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime