Gostujući u Dnevniku plus ministar zdravlja istakao je da u Srpskoj nema razloga za paniku, te da je pripremljen prostor u UKC-u i bolnicama u Bijeljini i Istočnom Sarajevu za smještaj oboljelih.

– Shodno trenutnoj situaciji preporuka Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske biće da se odgode ekskurzije u narednom periodu, prije svega iz razloga širenja samog virusa u Italiji i mogućnosti kontakata. To je naša preporuka – istakao je on.

Naglasio je da će Ministarstvo pratiti situaciju i dalje.

– Vrlo je važno da ljudima koji planiraju određena putovanja kažemo da prate informacije koje dolaze od relevantnih institucija i da shodno tome planiraju svoja putovanja, ukoliko je moguće da odgode za neki drugi period. Mislim da bi to bilo značajno i po njih i po cijelu zajednicu – izjavio je Šeranić za RTRS.

Podsjetimo, Vlada Italije uvela je vanredne mjere i u potpunosti zatvorila deset gradova jugoistočno od Milana. Broj oboljelih do sada je preko 150, a ima i preminulih. Vlasti u Italiji su najavile prekid svih direktnih vazduhoplovnih linija sa Kinom. Takođe su preduzeli restriktivne mjere u 11 gradova i lokaliteta.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime