– Ljekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog mladog ljekara, te što su imali priliku da sa njim sarađuju.

Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera. Doktor Pekija je radio u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC Republike Srpske zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spasavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio – saopšteno je iz UKC.

Doktor Marko Pekija rođen je 8. septembra 1983. godine u Banjaluci. Medicinski fakultet u Banjaluci je završio 2013. godine gdje i stekao zvanje doktora medicine. Nakon završenog fakulteta svoju profesionalnu karijeru je započeo u Domu zdravlja Prijedor 8. avgusta 2013. godine.

U Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je zasnovao radni odnos 1. marta 2019. godine gdje je dobio specijalizaciju iz oblasti pulmologije u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC Republike Srpske.

Poslovodstvo UKC Srpske u ime zaposlenih izražava duboko žaljenje za izgubljenim mladim životom kolege i radnika, a porodici preminulog ljekara upućuje iskreno saučešće.

Komemorativna sjednica povodom smrti Pekije biće održana u srijedu, 16. septembra 2020. godine u 10 časova u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske kojoj će zbog epidemiološke situacije prisustvovati samo porodica i kolege preminulog.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime