Foto: N1

“Za čelnike policije nikakav problem nije to što su potragu za osumnjičenim započeli tek 20 dana od događaja”, naveo je Parović u saopštenju.

Parović je rekao da je on “taj političar” koji je objavio snimke brutalnog prebijanja s ciljem da javnost Srbije upozna da “društvo i država klizaju u divljaštvo u kojem kriminalne bande povezane sa vlasti odlučuju o životu i smrti”.

“Narodski rečeno, ganjajući lisicu isterao sam vuka jer kada se javnost podigla i izvršila pritisak na institucije postalo je vidljivo da je bez dileme u ovom slučaju bilo zataškavanja i prikrivanja krivičnog dela što je i potvrdilo opravdanost mog političkog čina pritiska na vlast”, naveo je Parović.

On je kazao da je simptomatično i to što, kako je rekao, “vrhunski profesionalci” koji vode policiju nisu osetili potrebu da ga kontaktiraju i pitaju odakle mu snimci i zašto ih je javno objavio.

“Siguran sam takođe da nisu izvršili ni procenu ugroženosti moje bezbednosti i bezbednosti moje porodice jer kao ‘profesionalci’ oni jako dobro znaju u kakav sam osinjak dirnuo”, rekao je Parović.

Zbog svega toga, kazao je, da bi policiji olakšao istragu o ovom i drugim teškim krivičnim delima koje nisu rasvetlili odlučio je da se sam preda.

“Neka uhapse mene kada već ne hapse kriminalce”, rekao je on.

Direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić saopštili su da je policija od 24. avgusta radila na rasvetljavanju slučaja u Novom Sadu i da nije bilo prikrivanja, već da se u interesu istrage procenjuje da li treba objaviti detalje.

Šušnjić je u pisanoj izjavi naveo i da su “ne samo netačni već zlonamerni i tendenciozni pokušaji pojedinih političara i medija da obmanu javnost tvrdnjama kako je policija nešto htela da sakrije”.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime