Đorđe Vukadinović, Foto: Beta

– Ovo je jedini parlament koji ne radi i koji je suspendovan iako se širom Evrope i sveta uvode različite vanredne mere. Nigde od Bugarske do Strazbura parlament nije suspendovan. Sutra u Banjaluci zaseda parlament koji će da uvede vanredno stanje na teritoriji Republike Srpske. Pre neki dan zasedao je bugarski Parlament, samo srpski Parlament “snom mrtvijem spava” – rekao je Vukadinović.

On je naveo da smatra da to “nije ni normalno ni legalno stanje” i najavio je da će kao poslanik koji ima odgovornost kontrole izvršne vlasti, poštujući bezbednosne i zdravstvene mere, pokušati da obiđe centre za zbrinajvanje zaraženih koronavirusom na Beogradskom sajmu, Novom Sadu i u Nišu, “da se uveri u stanje koje tamo vlada”.

On je najavio i da neće tražiti posebne dozvole “aušvajse i propusnice” da bi mogao da se kreće po teritoriji Srbije.

– Ne osporavam u velikoj meri ove mere, poštujem mere, ali nedopustivo je, skandalozno i ponižavajuće, ne samo za narodne poslanike, nego i za Parlament, da naš status bude ispod sekretara u timu (premijerke) Ane Brnabić ili nekoga iz ministarstava i da treba da tražimo neke posebne dozvole da bismo mogli da se krećemo po teritoriji Srbije – kazao je Vukadinović.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime