Beogradski mediji su preneli da da je Zvonko V. neposredeno pre nesreće, nadletao i svoju porodičnu kuću koja se nalazi u obližnkjem selu.

Meštani su pogođeni tragedijom, a za stradalog pilota imaju samo reči hvale.

“Tragično je da pogine na ovakav način i to u neposrednoj blizini svoje rodne kuće. Mnogo smo se svi potresli. Bio je zaljubljenik u avione i vojsku, i stric mu je bio je pilot”, ispričali su za Nova.rs meštani sela u kom se dogodila nesreća.

Nesreća se dogodila jutros oko devet časova, a u nesreći je povređen i meštanin u čije se dvorište srušio avion. Kako nezvanično saznajemo, avion je poleteo danas sa aerodorma u Batajnici.

“On se borio sa avionom iz sve snage, to se videlo. Trudio se da ga održi u vazduhu da ne padne na kuće”, dodala je naša sagovornica.

Foto: TANJUG / MIRA MITROVIC, Zvornikdanas.com, Filip Krainčanić/Nova.rs

Portal ucentar. rs. preneo je da Zvonko važi za izuzetnog pilota i u kolektivu gde radi za njega imaju samo reči hvale. Radio je na aerodromu u Lađevcima kod Kraljeva gde je upravljao avionom Orao, da bi prešao na Batajnicu kao trenažni pilot na MIG-u 21. Odatle je i poleteo jutros.

-Verujemo da je video da će avion udariti u kuće zato se i nije katalputirao. Da bi spasio živote. Verovatno da je on rekao da se mlađi kolega katalputira. Takav je čovek. Najbolji od najboljih- kažu nam njegove kolege.

Na FB profilu Vasiljevića nalazi se upravo njegova fotografija i fotografija MIG-a 21. U komentaru ispod fotografije aviona napisao je „55 godina kod nas i dalje na prvoj liniji!“.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime