Foto: Tanjug / Rade Prelić

Obradović je u pisanoj izjavi pozvao Dačića da odmah zakaže konsultacije predstavnika vlasti i opozicije, “na kojima bismo se dogovorili oko dinamike tog dijaloga – kada će tačno početi, do kada mora da se završi, kako će se sprovesti dogovoreno i koliko vremena mora biti ostavljeno pre vanrednih izbora na svim nivoima za sprovođenje uslova da svi ti izbori budu zaista slobodni i pošteni”. 

Predsednik Skupštine je u utorak najavio da će sa Evropskim parlamentom o nastavku međustranačkog dijaloga u Srbiji razgovarati tek posle usvajanja državnog udžeta za 2021. godinu, odnosno o temama, vremenu i ko će biti evropski predstavnici u tom dijalogu. 

“Očekujem da dijalog bude nastavljen početkom sledeće godine”, rekao je Dačić i objasnio da je sad potrebno razgovarati i o formatu jer neke stranke nisu više u Skupštini.

Međutim, prema rečima Obradovića, za konsultacije s predstavnicima opozicije Dačiću nije potreban Evropski parlament već “dobra volja i osnovna demokratska kultura”. 

“Nema razloga da se čeka učešće delegacije Evropskog parlamenta, već ovaj posao možemo da započnemo sami, a predstavnici EP uvek mogu da se priključe”, naveo je Obradović u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime