Cvijanovićeva je kao činjenicu istakla da se ovaj važan datum obilježava širom Republike Srpske na različitim lokacijama svake godine.

– To zapravo pokazuje našu opredijeljenost da pokažemo poštovanje upravo u svim dijelovima Republike Srpske prema onima koji su stvarali Srpsku, branili njenu slobodu, branili naše pravo na život i naše pravo na budućnost – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je obaveza institucija da poštuju sve ono važno iz prošlosti, ali i da poveže prošlost sa budućnošću i nađe pravi put.

– Sigurna sam da onda kad smo zajedno i kad smo okupljeni oko zajedničkih interesa, a to je prvenstveno Republika Srpska, jaka, stabilna, odgovorna, koja zna šta hoće, koja može da organizuje svoj život, odgovori na političke, ekonomske i svake druge izazove, onda znam i da smo uvijek tu da ispunimo te ciljeve – navela je Cvijanovićeva.

Ona je zahvalila svima koji su dali svoje živote, kao i svima koji su donosili teške političke odluke u teškim vremenima u prošlosti.

Foto Srna
Foto Srna

– Ovo je dan da pošaljemo poruku da ćemo u budućnosti, jednako odgovorno, gledati i nositi se sa svim izazovima koje nam ta budućnost može donijeti – poručila je Cvijanovićeva.

Nakon svete arhijerejske liturgije, cvijeće na spomenik braniocima Trebinja položili su Cvijanovićeva, premijer Radovan Višković, delegacije Narodne skupštine, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, grada Trebinja i organizacija proisteklih iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime