Ova sesija razgovora počela je još jutros u 8.00 sati, a prvi su razgovarali predstavnici opozicije sa evroparlamentarcima. Potom je održan i sastanak predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića sa predstavnicima EP.

Opozicija koja i dalje učestvuje u dijalogu ušla je u salu oko 10.15 i čeka Dačića gde će dobiti zaključke plenarne sednice od jutros, javlja reporter N1. Očekuje se da učesnici današnje sesije daju izjave novinarima oko 12.00 sati.

Na današnji sastanak u Palati Srbija, kako javlja reporter N1 među prvima su stigli predstavnici SNS-a Marjan Rističević i Vladimir Orlić, a iz opozicije lider Dveri Boško Obradović i predsednik Pokreta Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je jutros da će do 12 časova, na sednici akteri probati da definišu tekst koji bi predstavljao kompromis, čak i sa partijama koje, kako je rekao, „samo traže alibi“ kako ne bi izašle na predstojeće izbore.

Predsednik parlamenta je izrazio nadu da će se danas do podneva postići saglasnost svih učesnika oko teksta predloga, „koji su tokom noći predstavnici Evropskog parlamenta“ pokušali da definišu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je i predsednik Srpske napredne stranke, izjavio je sinoć da je ta stranka prihvatila veći deo predloga evroparlamenaraca oko poboljšanja izbornih uslova, i dodao da su spremni da sve to implementiraju „ma koliko to bilo teško za njih“.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime