Mitropolit Hrizostom, kojem su sasluživali starješina hrama Nemanja Mandžić i lokalno sveštenstvo, poželio je mnogo zdravlja i veselja sa porukom da ova godina bude bolja od prethodne, koja je sve zatekla i iznenadila.

– Danas je veliki praznik jer slavimo i praznik Hristovog obrezanja i Svetog Vasilija Velikog. Najvažnije je da budemo sa Gospodom kao što je on došao da bude sa nama jer njegovo ime Emanuil znači “sa nama je Bog” – rekao je mitropolit Hrizostom novinarima nakon službe.

Mitropolit Hrizostom poručio je da ljudi u ovoj godini uvijek budu Gospodnji i sa Gospodom, pa će sve što bude biti blagosloveno.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović čestitao je svim pravoslavcima Novu godinu po julijanskom kalendaru sa porukom “Mir Božiji, Hristos se rodi!”.

– Osnovna poruka svih službi u vrijeme božićnih praznika je da budemo ljudi, poštujemo jedni druge, kao što je u skladu i sa Hristovim načelima, da budemo pošteni i pravični – rekao je Јugović.

Mitropolit Hrizostom privremeno je postavljen na čelo Srpske pravoslavne crkve nakon upokojenja Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja 20. novembra.

Mitropolit dabrobosanski biće na čelu SPC do izbora novog patrijarha, koji prema Ustavu SPC treba biti izabran u roku od tri mjeseca od smrti prethodnika.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime