– Zabranjeno je pronošenje lažnih vjesti putem sredstava javnog informisanja i društvenih mreža. Takve lažne informacije mogu izazvati ozbiljene posljedice – rekao je Lukač na konferenciji za novinare. Predviđene su snakcije, novačana kazna do 1.000 do 3.000 KM za fizičko lice, a kazna od 3.000 do 9.000 za prava lica odnosno 1.000 do 3.000 KM za odgovorna lica u pravnom licu. Zabrane se odnose na radnje učinjene putem sredstava javnog informisanja, društvenih mreža ili sličnih sredstava. - Posljednjih dana na društvenim mrežama šire se komentari neodgovornih osoba koji iznose lažne vijesti izazivajući paniku, uznemirenost i strah kod građana, a što može proizvesti razne posljedice - rekao je Lukač.

– Zabranjeno je pronošenje lažnih vjesti putem sredstava javnog informisanja i društvenih mreža. Takve lažne informacije mogu izazvati ozbiljene posljedice – rekao je Lukač na konferenciji za novinare.

Predviđene su snakcije, novačana kazna do 1.000 do 3.000 KM za fizičko lice, a kazna od 3.000 do 9.000 za prava lica odnosno 1.000 do 3.000 KM za odgovorna lica u pravnom licu.

Zabrane se odnose na radnje učinjene putem sredstava javnog informisanja, društvenih mreža ili sličnih sredstava.

– Posljednjih dana na društvenim mrežama šire se komentari neodgovornih osoba koji iznose lažne vijesti izazivajući paniku, uznemirenost i strah kod građana, a što može proizvesti razne posljedice – rekao je Lukač. 

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime