Foto: Kremlin.ru

„Želim da vam čestitam godišnjicu. To je događaj značajan za celu zemlju, ali posebno za Sevastopolj, Krim. Pre šest godina dogodilo se nešto važno – potpisan je dogovor o prisajedinjenju Krima i Sevastopolja sa Rusijom“, rekao je Putin po dolasku u Sevastopolj.

Putin u poseti Krimu na šestogodišnjicu prisajedinjenja
© SPUTNIK / ALEKSEЙ DRUŽININPutin u poseti Krimu na šestogodišnjicu prisajedinjenja

Putin je rekao i da pokušaji da se pripadnost Krima dovede u pitanje izazivaju zaprepašćenje i dodao da pretpostavlja da to shvataju i oni koji to govore.

„Ljudi su načinili izbor, sasvim jasan, tako da pokušaji da se to dovede u pitanje izazivaju zaprepašćenje a zatim i podsmeh. Mislim da čak i oni koji to rade sami shvataju besmisao takvih pokušaja“, uveren je on.

Predsednik je uručio i nagrade graditeljima Krimskog mosta.

Ranije danas zamenik predsednika Saveta za bezbednost Dmitrij Medvedev je ocenio da ujedinjenje Krima i Rusije nije samo dan za pamćenje, nego znači i obnovu istorijske pravde.

„Pre šest godina u istoriji države pojavio se novi, veoma važan datum za sve nas – Krim se vratio u sastav Rusije. Ali, to nije samo dan za sećanje, to je dan obnove istorijske pravde. I ono što je važno – stanovnici Krima su napravili direktan, svestan izbor u punom saglasju s međunarodnim pravom“, rekao je Medvedev.

On je dodao da je to tako ma kako se neke sile u inostranstvu, naprijateljski nastrojene, trude da to ospore.

Pre šest godina Krim i Sevastopolj su zvanično postali subjekti RF, a na osnovu rezultata referenduma.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime