Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Nije Novak igrao dobro, nije bio na onom svom uobičajenom nivou, za razliku od protivnika koji je bio veoma inspirisan za igru. Bolje rečeno, Danil je igrao sjajno.

Mnogo grešaka srpskog tenisera, uz dobru igru protivnika i rezultat je jednostavno morao da bude ovakav. Ali dobra stvar je to što još nije eliminisan, što će imati novu priliku.

Znalo se da Novak neće imati nimalo jednostavan zadatak protiv upornog Rusa. Njihovi mečevi su uvek bili neizvesni i uzbudljivi i tako je bilo i u ovom, barem u početku.

Pokušao je Đoković na startu meča da pronađe pravu taktiku za Moskovljanina, nameravao da ga razvlači po terenu, izvlači na mrežu, ali ga drop-šot nimalo nije slušao.

Poput igre sa zidom – sa polovine Medvedeva sve se vraćalo u Đokovićevo polje i bilo je zaista teško probiti ga.

U prvih šest gemova nije bilo brejka, mada je Novak u trećem gemu morao da spasava dve brejk lopte.

Potom u maratonskom sedmom gemu koji je trajao 11 i po minuta, Medvedev uspeva da dođe do brejka i potom dobije i naredna dva gema, a time i početni set sa 6:3.

Presudio je manji broj grešaka Danila u tom delu igre (15:7), tako da je zasluženo stigao do početnog seta.

Bilo je jasno da Novak nešto mora da menja u meču, pitanje je bilo samo šta, ali Medvedev nije popuštao. Naprotiv, još je dodao gas, a Đoković je vidno usporio.

Napravio je teniser iz Moskve još jedan brejk, u drugom gemu drugog seta i poveo sa 2:0.

Imao je Novak momentalno šansu da vrati brejk, ali prvu brejk loptu u meču nije iskoristio i već tad je bilo jasno da će se teško vratiti.

Rus je osetio krv, nije popuštao do kraja meča na svom servisu i tako je stekao velike izglede da se plasira među četiri najbolja na završnom turniru sezone.

Odluka, dakle, pada u petak, Švarcman je definitivno ispao, Medvedev je siguran putnik za polufinale, a ko će dalje rešiće se u između Đokovića i Zvereva.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime