Foto: RTRS

– Moram jasno da im poručim da Milorad Dodik i Republika Srpska nikada neće pitati ni SDA ni bilo koga u Sarajevu na koji način da se ponašaju i na koji način da vode politiku. Očigledno je da su frustrirani činjenicom, kada su već uspjeli da eliminišu legitimnog predstavnika Hrvata iz Predsjedništva BiH, i ne mogu da se pomire sa tim da taj posao ne mogu ni sada niti će ikada moći da urade kada je riječ o Republici Srpskoj i srpskom narodu – istakao je Kovačević.

On je naglasio da Milorad Dodik danas ima zvanične razgovore u Zagrebu sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem i on to radi potpuno u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH.

– Činjenica je, takođe, da su ljudi iz SDA sve vrijeme od potpisivanja Dejtonskog sporazuma radili sve da u potpunosti majorizuju i hrvatski i srpski konstitutivni narod u BiH i da od BiH naprave državu samo po mjeri jednog naroda, odnosno bošnjačkog – rekao je Kovačević.

On je poručio da je to nešto što sigurno nikada neće uspjeti, jer će u BiH živjeti ravnopravno tri konstitutivna naroda sa svojim predstavnicima ili BiH neće ni biti.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime