On je posle utakmice sa Klivlend Kavalirsima upisao tripl-dabl, izabran je i kao ol-star starter, ali mu je vest o smrti čuvenog umetnika teško pala.

“Nije baš, eto baš na današnji dan preminuo je Balašević, čovek čijeg sam veliki fan lika i dela. Bile su malo pomešane emocije posle ol-stara. Čovek koji je stvarno eto… Nisam stigao da ga upoznam lično i da mu se zahvalim što mi je pomogao da ‘prevarim’ moju ženu (Nataliju Maćešić)… zapravo tada mi nije bila niko, da mi prvo postane devojka, a sada i žena. Tako da, žao mi je zbog toga i mislim da je veliki gubitak za sve nas koji smo ga voleli”, setno je opisao centar Denvera.

Đorđe Balašević preminuo je na Infektivnoj klinici u Beogradu zbog teške upale pluća. Bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Singl Računajte na nas, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom devedesetih je bio veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime