Foto: SRNA

Izgradnja mosta kod Gradiške predstavlja zajednički projekat BiH i Hrvatske, a realizuje se na osnovu sporazuma Savjeta ministara i Vlade Republike Hrvatske, saopšteno je iz Ministarstva transporta i komunikacija u Savjetu ministara.
“Ovo je primjer dobre saradnje i zajedničke gradnje jednog od važnih infrastrukturnih projekata Republike Srpske, odnosno BiH i Hrvatske. Očekujemo da se radovi intenziviraju i da na proljeće 2022. godine otvorimo ovaj most koji ima izuzetan značajan za obje zemlje, a naročito BiH jer se njime omogućava povezivanje na mrežu evropskih drumskih koridora”, istakao je Mitrović.
Popović je naglasio da će most preko rijeke Save u skorijoj budućnosti povezati već postojeći auto-put Gradiška – Banjaluka sa mrežom evropskih auto-puteva, što ima izuzetan značaj za građane i privredu Republike Srpske i BiH, ali i region.

Foto: SRNA

“Izgradnja dva mosta preko rijeke Save, u Gradišci i Rači, najznačajniji su regionalni projekti koji se realizuju u BiH”, istakao je ministar Popović.
Most Gradiška spojiće auto-put sa planiranim brzim putem sa hrvatske strane koji bi išao od granice sa BiH preko Virovitice i Okučana do granice sa Mađarskom.
“Most preko rijeke Save kod Gradiške jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj i pravo je zadovoljstvo biti učesnik i svjedok realizacije ovako velikog i važnog posla, posebno jer se na početak izgradnje dugo čekalo. Izgradnjom ovog mosta će mreža auto-puteva u Republici Srpskoj biti povezana na evropsku transportnu mrežu i tako dobiti svoj puni smisao i značaj”, rekao je Topić.
Ukupna dužina mosta je 426 metara, širina je 22,6 metara a imaće četiri saobraćajne trake, po dvije u svakom pravcu. 

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime