Foto: RTRS

Partija demokratskog progresa uradila je, četiri mjeseca prije lokalnih izbora, istraživanje javnog mnjenja u želji da vide ko bi od njihova dva potencijalna kandidata,  Jelena Trivić ili  Draško Stanivuković, mogao biti dobar protivkandidat za funkciju gradonačelnika Banja Luke, aktuelnom gradonačelniku i kandidatu SNSD-a na tu funkciju  Igoru Radojičiću .

Infosrpska je, uz zahvalnost uglednom ali već duže vrijeme razočaranom članu PDP-a,  imala uvid  u pomenuto  istraživanje koje je izazvalo duboko razočarenje Trivićke i Stanivukovića ali i ostalih članova PDP-a, jer istraživanje pokazuje da će Igor Radojičić, kandidat SNSD-a ubjedljivo pobjediti i bez ikakve sumnje  ostati gradonačelnik Banja Luke, dok je SNSD vidjen kao stranka  koja i u budućnosti   može najviše  doprinijeti boljim uslovima života.

Prema tom istraživanju koje je za PDP radila agencija DEMOSTAT iz Novog Sada, Igor Radojičić u izbornom duelu sa Jelenom Trivić nadmoćno pobjedjuje sa  58%, dok bi , ukoliko protivkandidat PDP-a za funkciju gradonačelnika Banja Luke bio draško Stanivuković, Radojičić takodje nadmoćno pobjedio sa  57%.

Trivić bi , prema tom istraživanju u duelu sa Radojičićem osvojila 28% ali bi bila bolji protivkandidat Radojičiću od Stanivukovića koji bi u duelu sa Radojičićem osvojio 28 %. Za Jelenu, kao boljeg protivkandidata  se izjasnilo 36% ispitanih dok je Draško Stanivuković dobio podršku za kondidaturu  24%. Oko 19% smatra da je Stanivuković napadan u ponašanju dok 17% ispitanika ocjenjuje da je,, mlad I neiskusan političar,,.

U  hipotetičkom medjusobnom duelu  Trivićke i Stanivukovića za protivkandidata Radojičiću  , Trivićka bi  pobjedila Stanivukovića   sa osvojenih  41% glasova.

Najčešće zamjerke Jeleni Trivić su da ,, Nije ona za političara,, i ,,Protiv vlasti samo priča prazne priče,,.

I dok SNSD , odnosno Igor Radojičić mirno čekaju predstojeće lokalne izbore  u Banja Luci u PDP-u je došlo do komešanja.Svoju konačnu odluku koga će kandidovati za protivkandidata Radojičiću, PDP će donijeti u nedjelju. Ta odluka , bilo da je kandidat Trivić  ili Stanivuković  neće ništa promjeniti , jer upravo istraživanje koje je radjeno po narudžbi PDP-a pokazuje da Igor Radojičić ostaje gradonačelnik Banja Luke , ubjedljivo, pobjedom ma ko mu bio protivkandidat.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime